Почесне консульство Австрії відновило роботу у Львові

IMG_1209

10 лютого у Львові урочисто відкрили нове приміщення Почесного консульства Австрії в Україні.

У Львові 10 лютого на вулиці Чупринки, 6 Почесне консульство Австрії відновило свою роботу. На відкриття нового приміщення прибули представники місцевої та обласної влади, а також Надзвичайний і повноважний посол Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер та Почесний консул Австрійської Республіки у Львові Маркіян Мальський, передає кореспондент ІА Дивись.info.

Посол висловила сподівання, що ця подія стане точкою відліку для вдосконалення відносин між двома державами, адже Австрія та Україна мають дуже тісно переплетені історію і культуру.

«Це гарний день для Посольства Австрії в Україні. Це гарний день для Австрії. Почесні консульства є дуже важливими для посольства Австрії як складова подальшої співпраці. Австрія співпрацює з Україною через міжнародні угоди, через міжнародні організації. Наша держава головує в організації ОБСЄ, яка підтримує вирішення конфліктів на території України», — зазначила Герміне Поппеллер.

Надзвичайний і повноважний посол Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер

Надзвичайний і повноважний посол Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер

Крім того, Надзвичайний і повноважний посол відмітила важливість співпраці між регіонами України і регіонами Австрії. На її думку, саме така співпраця дозволить створити можливість для розуміння між людьми.

Почесний консул Маркіян Мальський відповідатиме за роботу консульства у шести областях Західної України.

«Я хочу запевнити весь Західний регіон, який є моїм консульським округом, що докладу усі можливості, які у мене є, для поглиблення українсько-австрійських відносин», — наголосив Маркіян Мальський.

Варто зазначити, що дипломатична присутність Австрії у Львові, по підтверджених джерелах, сягає 1922 року. Цьогоріч виповнюється 95 років, з моменту, коли у Львові розпочало свою роботу Генеральне консульство Австрії. Наступного року буде 20 років з моменту роботи Почесного консульства Австрії у Львові за часи незалежної України. Маркіян Мальськийтретій почесний консул Австрійської республіки у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: