Садовий відклав в бюджеті 250 мільйонів гривень, бо не знає, що буде з «сміттєвим» кредитом

16650279_1339648752740872_1999644984_n

В бюджеті розвитку міста Львова зарезервовано 250 млн грн, як резерв до вирішення ситуації з «сміттєвим» кредитом.

В бюджеті розвитку міста Львова зарезервовано 250 млн грн, як резерв до  вирішення ситуації з «сміттєвим» кредитом.

Учора під час сесії міський голова Андрій Садовий пояснював депутатам необхідність такого кроку, передає кореспондент ІА Дивись.info

«Я звертаюся до усіх партій міської ради. Шановні друзі, в нас нерозподіленими залишаються більше 250 млн грн. Я розумію біль кожного депутата, тому що на кожному окрузі є дуже багато проблем. Я максимально спробую врахувати всі ваші зауваження. На сьогоднішній день ми не можемо фіналізувати рішення по цій великій сумі, тому що ми до кінця не розуміємо як ми будемо розвивати ситуацію співпрацю із Європейським Інвестиційним банком стосовно коштів на будівництво заводу, для рекультивації. Лише на початок березня буде зрозуміло суму, яку ми конкретно отримаємо від Європейського Інвестиційного банку. Тому що, ми дали запит на 75 млн. грн. які мають повністю покрити видатки на рекультивацію по будівництву нового заводу і по будівництву нового полігону. Враховуючи, що я не знаю, яку суму ми отримаємо, тому залишили цей резерв, щоб розуміти для балансу. Тому, прошу мене зрозуміти. Я  маю повагу до кожного з присутніх у цьому залі, але безпека міста перш за все», – заявив Андрій Садовий.

Він також заявив, що ситуація зі сміттям у Львові дуже складна. «На Рясне, біля нашого комунального підприємства вже більше двох тижнів сидять люди в наметах, які фізично не дають можливості провести електроенергію. Ми це відзначили, як надзвичайний момент. Я хочу, щоб ми мали нормальну можливість вивозити сміття з міста. Але якщо є блокада і нема куди, тоді має йти в рух запасний варіант і ми його передбачили. Але нам блокують можливість мати запасний варіант. І це питання до силовиків, до яких пишемо кожного дня відповідні заяви-звернення, але реакції немає», - заявив міський голова.

Він запропонував провести спільну сесію Львівської міської ради та Львівської обласної ради щодо питання поводження з ТПВ, враховуючи, що проблеми зі сміттям мають інші населені пункти  області, які користувались Грибовицьким сміттєзвалищем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: