У Львові буде літературна премія ЮНЕСКО

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив Положення про премію Міста літератури ЮНЕСКО.

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив Положення про премію Міста літератури ЮНЕСКО, передає кореспондент ІА Дивись.info

Як пояснив в. о. начальника управління культури Михайло Мороз, Львів є єдиним містом України, яке є членом мережі креативних міст ЮНЕСКО.

«Маємо відповідний титул Міста літератури. З метою підтримки української літератури пропонується присудження щорічної премії українським літераторам. Йдеться про три премії розміром у 150 тис. грн, плюс окрема нагорода це буде вибір читачів - у розмірі 50 тис. грн. Буде сформований шорт-лист, куди увійдуть 12 претендентів. Серед них читачі з допомогою онлайн-голосування України зможуть обрати кращого автора», – розповів Михайло Мороз.

Премію вручатимуть щороку у грудні до річниці отримання Львовом титулу Міста літератури ЮНЕСКО за твір, який здійснив суттєвий внесок у розвиток української культури, науки, освіти і має високу художню та інноваційну цінність. Премія Міста літератури ЮНЕСКО присуджується щороку авторам за вперше опублікований твір українською мовою у попередньому календарному році, який безпосередньо передує року початку збору заявок на відзначення премією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: