Українська монета «Євромайдан» вийшла у фінал міжнародного конкурсу

Українська пам`ятна монета з нейзильберу «Євромайдан» вийшла у фінал Міжнародного конкурсу «Краща монета року», організованого впливовим у нумізматичному світі виданням Krause Publication (США), повідомляється на сайті Національного банку України.

Українська пам`ятна монета з нейзильберу «Євромайдан» вийшла у фінал Міжнародного конкурсу «Краща монета року», організованого впливовим у нумізматичному світі виданням Krause Publication (США), повідомляється на сайті Національного банку України, передає УНІАН.

За інформацією НБУ, Національний банк продемонстрував свою нумізматичну програму у період роботи 46-го Всесвітнього ярмарку грошей 3-6 лютого в Берліні (Німеччина). Монета «Євромайдан» потрапила до фіналу в номінації «Найкраще художнє рішення».
Нацбанк присвятив монету акціям протесту, що відбувалися в Україні у листопада 2013 року - лютому 2014 року, наповненим прагненням до змін і європейському вектору розвитку нашої держави.

Також до фіналу конкурсу у 10 номінаціях потрапили 100 монет, випущених у 2015 році монетними дворами і національними банками країн світу.
Регулятор нагадав, що у 2000 році срібна пам`ятна монета «Різдво Христове» була визнана в цьому конкурсі монетою, що найбільше надихає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: