Українські художники перетворили на мистецтво давні символи і знаки з «Кам`яної могили» (фото)

IMG_1288

Сьогодні, 10 лютого, Львівський музей релігії в рамках співпраці з Музеєм історії міста Кам`янського презентував виставку «Кам`яна могила. Реінкарнація»

Сьогодні, 10 лютого, Львівський музей релігії в рамках співпраці з Музеєм історії міста Кам`янського презентував виставку «Кам`яна могила. Реінкарнація».

Світова памятка древньої культури надихнула трьох митців, членів Національної спілки художників України - Анатолія Фурлета, Сергія Лаушкіна, Олександра Чегорка на спільний проект. Художники спробували реінкарнувати давні знаки і символи у модерному контенті українського мистецтва. На виставці предсталені роботи, виконані в різних жанрах, але їх об`єднує одна тема: три світи Кам`яної могили - небесний, земний та підземний.

Кам`яна могила являє собою залишки пісковика Сарматського моря, з тріщинами і прозломами, що призвели до химерного нагромодження плит і утворення великої кількості гротів і печер, які донині зберегли тисячі настінних малюнків і знаків писменності. Поблизу Кам`яної могили не виявлено людських поселень, що свідчить про ії використання у культових цілях виключно як святилища.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: