Забудовник ЖК «Forum Аpartments» оскаржує рішення ДАБІ у суді (документи)

bud
Планування «Forum apartments». Ілюстрація з офіційного сайту ЖК

ДАБІ у Львівській області скасувала містобудівні умови і обмеження для будівництва ЖК «Forum Аpartments», що на вул. Під Дубом, 26. Водночас, забудовник оскаржує це рішення у суді, а Львівська міська рада виступає третьою стороною у цьому спорі.

ДАБІ у Львівській області скасувала містобудівні умови і обмеження для будівництва ЖК «Forum Аpartments», що на вул. Під Дубом, 26. Водночас, забудовник оскаржує це рішення у суді, а Львівська міська рада виступає третьою стороною у цьому спорі.

«Посадові особи інспекції виявили, що містобудівні умови та обмеження щодо забудови земельної ділянки по вул. Під Дубом, 26 під багатоквартирний житловий будинок видані з суттєвими порушеннями містобудівної документації. Зокрема, в частині плану зонування території та визначення класу наслідків і категорії складності об’єкту», — йдеться у повідомленні ДАБІ.

«Таке рішення ДАБІ суперечить вимогам законів та нормативно-правових актів України та іде в розріз з Актом перевірки Міської інспекції, яка пройшла на нашому будівельному майданчику за кілька днів до такого рішення,  з результатом,  що «зауважень і правопорушень немає».  Ми подали до суду проти ДАБІ за неправомірність такого рішення і Львівська міська Рада повністю підтримує нашу позицію», - повідомили у ТзОВ  «Форум Парк Захід», яка є замовником будівництва.

При підготовці матеріалу ІА Дивись.info вчасно не звернулася по коментарі до сторони забудовника, чим порушила його право на збалансованість матеріалу. Приносимо вибачення читачам за порушення цього журналістського стандарту.

Читайте також: Рейдерство по-трускавецьки: як пам’ятку архітектури приватизовує фірма з нульовим капіталом

Історія питання

Забудовник придбав земельну ділянку на вул. Під Дубом, 26 ще 2008 року згідно із відповідним рішенням Львівської міської ради. На той момент ділянка за цільовим призначенням належала до до земель категорії промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення. Ухвалу про затвердження проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки на вул. Під Дубом, 26 міський голова Львова Андрій Садовий підписав ще у 2009 році, бо депутати прийняли її на 12-й сесії 5-го скликання.

1

Згідно із цією ухвалою, а також результатом громадських слухань, ділянку було переведено до земель громадської і житлової забудови, що і засвідчило Держземагентство у відповіді на інформаційний запит Дивись.info.

кадастр

Водночас, згідно із законодавством, що регулювало містобудівну діяльність до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (прийнятого в 2011 році), розробляти детальний план ділянки для зміни цільового призначення було не потрібно.

Після цього, уже 25 травня 2016 року управління архітектури затвердило замовнику ТзОВ «Форум Парк Захід» містобудівні умови та обмеження на забудову даної ділянки. Тоді ж, в управлінні наголосили, що ділянка знаходиться у межах історичного ареалу Львова, тож необхідно провести археологічні дослідження.

Ці дослідження були забудовником проведені, відповідні результати є у розпорядженні редакції, а йдеться там про те, що подальші будівельні роботи необхідно проводити уже без археологічного нагляду.

При цьому, для того, аби будувати в історичному ареалі Львова, необхідно також отримати погодження від Міністерства культури як центрального органу охорони культурної спадщини. Відтак, 9 червня 2016 року мінкульт погодив історико-містобудівне обґрунтування забудови даної ділянки, копія якого також є у розпорядженні редакції. Щодо питання погодження проекту будівництва у мінкульті, то різні нормативні акти, а також посадові особи розходяться у трактуванні цієї норми, відтак, це очевидно, стане предметом чергової публікації.

16735236_1346565685382512_1511240688_o

13 липня 2016 року міська ДАБІ зареєструвала Декларацію про початок будівельних робіт на об’єкті.

16700058_586108534914068_259262725_n

Читайте також: Заповідник під забудову чи війна проти бізнесу? Що відбувається у парку «Знесіння»

Суд

Наприкінці минулого року, міська ДАБІ проводила перевірку будівництва, в результаті чого не виявила порушень. Водночас, обласна інспекція провела перевірку документації Львівської міської ради, в результаті якої і наказала скасувати містобудівні умови та обмеження для будівництва ЖК «Forum Аpartments».

20 лютого відбудеться чергове засідання у справі ТзОВ «Форум Парк Захід» проти наказу ДАБІ. При цьому, ЛМР виступить третьою стороною, адже вона, в особі управління архітектури, стала на бік забудовника, обґрунтувавши на підставі законодавства правомірність видачі містобудівних умов та обмежень.

«Вважаємо, що висновки в акті про вчинені правопорушення є неправомірними, а вказаний акт разом із рішенням про скасування містобудівних умов та обмежень підлягають скасуванню», - йдеться у листі, підписаному головним архітектором Львова Юліаном Чаплінським. Детальне обґрунтування позиції ЛМР можете подивитись у скан-копіях листа нижче.

Тепер рішення у цій справі прийматиме Львівський окружний адміністративний суд. Нагадаємо, що ЖК «Forum Аpartments» планують здати в експлуатацію 2018 року, забудовник вже анонсував, що це буде житло бізнес-класу: зі SPA, басейном, зеленими дахами, повним ремонтом у помешканнях та облаштованими ванною кімнатою і кухнею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: