Завдяки громадському бюджету вдалось виявити шахрайську схему продажу землі

Під час пленарного засідання депутат Львівської міської ради Ірина Оршак у своєму зверненні повідомила, що земельна ділянка на вулиці Біберовича, на якій мав реалізовуватись проект громадського бюджету, з грудня 2016 року перебуває в приватній власності.

Під час пленарного засідання депутат Львівської міської ради Ірина Оршак у своєму зверненні повідомила, що земельна ділянка на вулиці Біберовича, на якій мав реалізовуватись проект громадського бюджету, з грудня 2016 року перебуває в приватній власності.

Як зазначив начальник відділу громадського партнерства Орест Файфурка, проект №46 «Місце для вигулу та дресирування собак по вул.І.Біберовича» у Шевченківському районі є серед переможців Громадського бюджету 2017 року. За нього проголосувало 231 мешканець Львова, відповідно на його реалізацію передбачено 120 тис. грн. Цей проект передбачає обгородження ділянки, антивандальні лавки, станцію прибирання за собаками, урни для сміття, тренажери для собак, накриття від дощу, відеоспостереження.

«Це добре продуманий функціональний комплекс, на якому власники тварин могли б цивілізовано вигулювати собак, адже це актуальна для міста проблема. Однак ми стикнулись з тим, що, на жаль, ця земля, на яку був висновок Шевченківської районної адміністрації про те, що на даній ділянці можлива реалізація цього проекту, незрозумілим чином опинилась у приватній власності».

c74af8dd0bd85df8c8b551fa108178f9_XL

Зі слів депутата Ірини Оршак, раніше ця ділянка була призначена для продажу у власність або для права оренди на земельних торгах (аукціоні).

«Однак це рішення було зупинене за моїм депутатським зверненням 15.09.2016р. Крім того, за рішенням постійної депутатської комісії екології та природокористування Львівської міської ради, яку я очолюю, було прийнято рішення про створення на вказаній території скверу».

За словами Ореста Файфурки, у разі повернення цієї ділянки у комунальну власність міста, проект буде реалізовано.

«У цьому випадку завдяки активній позиції авторів проекту, голові депутатської комісії Ірині Оршак вдалось виявити зловживання і, можливо, незаконне заволодіння ділянкою. Тепер своє слово мають зараз сказати правоохоронні органи, чи в законний спосіб набута ділянка. У разі повернення цієї ділянки у комунальну власність міста, цей проект буде реалізовано, адже кошти за ним зарезервовані».

У підсумку Ірина Оршак звернулась до правоохоронних органів та міського голови Андрія Садового з проханням вжити заходів щодо повернення земельної ділянки у комунальну власність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: