Головний приз World Press Photo отримав автор фото вбивці російського посла

55ad7572a32cbb

Фотограф Associated Press Бурхан Озбіліджі (Burhan Ozbilici) виграв головний приз конкурсу World Press Photo 2017. Він отримав нагороду за світлину вбивці російського посла в Туреччині, зроблений в Галереї сучасного мистецтва в Анкарі в грудні 2016 року.

Фотограф Associated Press Бурхан Озбіліджі (Burhan Ozbilici) виграв головний приз конкурсу World Press Photo 2017. Він отримав нагороду за світлину вбивці російського посла в Туреччині, зроблений в Галереї сучасного мистецтва в Анкарі в грудні 2016 року, пише Washington Post.

Озбіліджі зробив кілька фотографій до і після інциденту. Як розповів в інтерв'ю, він був сильно наляканий пострілами, але незважаючи на це продовжив знімати те, що відбувається. В результаті фото вбивці - співробітника поліції Мевлюта Алтинташа - облетіли всі світові ЗМІ.

Приз за кращу фотографію 2016 року одержав австралійський фотограф Уоррен Річардсон, який сфотографував біженців на кордоні Сербії та Угорщини.

У конкурсі World Press Photo 2017 взяли участь більше п'яти тисяч фотографів з 125 країн, які надіслали близько 80 тисяч фотографій. Журі присудили нагороди у восьми категоріях.

Російського посла Андрія Карлова застрелили 19 грудня 2016 року. Співробітник поліції дістав пістолет і кілька разів вистрілив в нього і інших охоронців. Незабаром нападника вбили прибулі на місце події поліцейські.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: