Львівщина співпрацюватиме з Баварією в аграрній галузі

111360

Україна та земля Федеративної Республіки Німеччина Баварія розширюватимуть міжрегіональну співпрацю.

 

Йдеться про заснування та реалізацію низки спільних проектів та ініціатив у сферах економіки, самоврядування, юстиції, сільського господарства, харчової промисловості, охорони здоров’я, охорони навколишнього середовища та енергоефективності, передають у прес-службі ЛОДА.

Про це розповіла директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА Поліна Лі, за результатами десятого засідання постійної українсько-баварської робочої комісії. Комісію, яка днями відбулась у Києві, очолили перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов та Державний Міністр у справах Європи та регіональних відносин Баварської державної канцелярії Беата Мерк.

За словами Поліни Лі, Львівщина єдиною в Україні налагодить міжрегіональне співробітництво з Баварією в галузі агропромислового комплексу.

«Заплановано обмін досвідом та експертна підтримка щодо впровадження міжнародних систем якості та безпечності харчових продуктів, підвищення кваліфікації спеціалістів аграрного сектору. Також заплановано впровадження німецьких технологій щодо виробництва вітчизняної продукції з визначенням брендованого продукту для малих сільськогосподарських виробників та кооперативних об'єднань», - наголосила директор департаменту.

Слід зазначити, що для Львівщини важливим є і той факт, що Баварія готова поділитися своїми технологіями переробки та утилізації відходів.

Під час засідання сторони відмітили, що у 2016-му торговельно-економічні відносини України з Баварією інтенсифікувалися: на відміну від попередніх трьох років, взаємний товарообіг зріс. За 9 місяців 2016 р. він збільшився на 27,1%. Крім цього, південнонімецькі підприємства все більше взаємодіють з українським ринком. Баварія експортує до України традиційну для неї високотехнологічну продукцію, зокрема продукцію машинобудування, електротехніки, автомобільної та хімічної промисловостей. У структурі експорту товарів з України домінує продукція машинобудівної та електротехнічної галузей, легкої та харчової промисловості, сільського господарства.

За словами Максима Нефьодова, Баварія є локомотивом не лише німецької економіки, а й взірцем державного адміністрування, науково-технічних інновацій, захисту навколишнього середовища та забезпечення громадської безпеки.

«Багато баварських підприємств у різних сферах господарства, від машинобудування до сільського господарства, успішно працюють в Україні. Від співпраці у сферах юстиції, внутрішніх справ і міжрегіонального партнерства однаково виграють обидві сторони», - зазначив посадовець.

Експерти напрацювали проект нової Робочої програми постійної українсько-баварської робочої комісії на 2017/2018 роки, яка стане основою для подальшого розвитку партнерства.

У рамках програми, Баварія готова поділитися технологіями переробки і утилізації відходів, новаціями у лісозаготівлі, деревообробці та використанні відходів деревини для подальшого опалення, а також досвідом у організації ефективних заходах щодо запобігання поширенню інфекцій. Крім цього, Баварія та Україна домовилися організувати спільні навчальні проекти для поліції і провести у Львові «День баварської економіки». Учасники засідання комісії висловили своє прагнення оптимізувати реалізацію проектів, закріплених у спільній робочій програмі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: