Комісія ЛМР інспектуватиме тимчасові споруди у Шевченківському районі

Комісія архітектури, містобудування та охорони історичного середовища ЛМР проведе виїзне засідання.

Під час засідання комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища депутати розглянули Перелік тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності Шевченківського району.

Зі слів секретаря комісії Сергія Іваха, найбільше зауважень до тимчасових споруд є щодо розмірів, зовнішнього вигляду та продажу алкоголю. Відтак завданням комісії є намагання за рік впорядкувати цю сферу діяльності в місті Львові. Крім цього, на засідання прийшли підприємці, які працюють на площі Осмомисла.

«Із підприємцями на площі Осмомисла відбулась уже друга зустріч. На першій зустрічі я довів до їхнього відома, що питання про виключення ТС на пл.Осмомисла взагалі не розглядається. Наша комісія хотіла лише з’ясувати, чи тимчасові споруди відповідають тим спискам, які нам подали. А про виключення ТС на пл. Осмомисла із комплексної схеми взагалі не йдеться. Це – спекуляція», - пояснив Сергій Івах.

Як зазначив член комісії Тарас Гупало, вивчаючи перелік тимчасових споруд у кожному районі, складається цілісна картина із здійсненням підприємницької діяльності у місті Львові.

«У першу чергу, добре, що ми знайшли порозуміння з виконавчими органами влади, а саме, з управлінням архітектури, з районними адміністраціями і почали працювати в напрямку з’ясування всіх моментів, інколи дражливих і болючих. Адже часто приходять мешканці на комісію з претензіями, а ми не маємо інформації. І тепер нарешті ми бачимо для себе повну картину».

На думку Тараса Гупала, підприємцям потрібно надати можливість допрацювати, виправити зауваження і перебудувати те, що вони не встигли зробити з тих чи інших причин.

«Серед зауважень - є кілька десятків кіосків, яких включили з перспективної схеми, але вони й далі продовжують працювати, і при цьому не платять в бюджет. Я би пропонував залишити ці тимчасові споруди у перспективній схемі протягом року, але виставити їм рахунки за весь цей час. Таким чином ми наповнимо бюджет і легалізуємо їх працю. Ще одне зауваження є до суборендарів кіосків, які торгують овочами, фруктами і загромаджують тротуари своїми товарами. Відповідно, це створює незручності для мешканців».

За підсумками засідання вирішено провести виїзне засідання комісії на окремі вулиці, до яких є низка зауважень, зокрема,на вул. Мазепи, 11,вул. Грінченка, 2А та просп. Чорновола.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: