Скільки на рік відпочивають українці та громадяни інших держав (інфографіка)

504033343

ІА Дивись.info вирішила з’ясувати, скільки днів на рік відпочивають українці, а скільки — громадяни інших держав.

На початку лютого Інститут національної пам’яті представив проект нового календаря державних свят України. Імовірна відміна вихідних днів 8 березня, 1, 2 і 9 травня спричинила багато галасу. Відтак,

Редакція підрахувала, скільки середньостатистичний мешканець тієї чи іншої країни відпочиває за рахунок неробочих державних і традиційних свят, а також звичайної та декретної відпусток. Крім того, ми знайшли інформацію про те, скільки годин на тиждень, згідно із законами своїх країн, люди працюють у світі. З’ясувалося, що Україна — у трійці країн-лідерів за кількістю вихідних і святкових днів. Детальніше дивіться у нашій інфографіці.

Як виявилось, кількість календарних свят в Україні знаходиться приблизно на тому ж рівні, що у країнах Європи і США. Значно менше вихідних днів - у країнах Азії.

dekret-vsdpustka (1)

Як ми писали раніше, Інститут національної пам'яті пропонує пересунути кілька «червоних дат» в українському календарі. Детальніше про це читайте тут.

Згідно із українським трудовим законодавством, щорічна відпустка має тривати не менше 24 днів. Водночас, такі щорічні відпустки є фіксованими не у всіх країнах світу. Наприклад, мінімальна щорічна відпустка у США федеральними законами не регламентується, функція обрання кількості днів для відпочинку лягає на роботодавців.

dekret-vsdpustka (3)

Законодавство України захищає українських жінок значно більше, аніж у багатьох країнах, адже у нас існує не лише поняття декретної відпустки по вагітності і пологах, а й трирічна відпустка по догляду за дитиною. У США, наприклад, такого поняття немає (або це буде відпустка за власний рахунок), тож там матері, згідно із федеральними законами, мають лише 12 тижнів декрету.

dekret-vsdpustka (2)

Українські працівники мають переважно п'ятиденний робочий тиждень, тож працюють по 40 год/тижд (так само, як і в США). Водночас, у Нідерландах, наприклад, традиційним є чотириденний робочий тиждень і менше 8-ми годинного робочого дня.

dekret-vsdpustka (4)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: