Жодні протиаварійні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі не розпочалися, – депутат

16736710_1461160547281608_1380704412_n

Незважаючи на запевнення Львівської міської ради, що на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалися протиаварійні роботи, жодної техніки на полігоні немає, окрім бульдозера ЛКП «Збиранка».

Про ІА Дивись.info повідомив депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський.

Сьогодні мешканці прилеглих до сміттєзвалища населених пунктів знову прийшли на полігон, щоб з’ясувати, коли ж розпочнуться протиаварійні роботи, адже віце-прем’єр Володимир Кістіон, який нещодавно спеціально приїжджав на Львівщину, запевняв громаду: якщо негайно не розпочати робіт, буде біда – може прорвати дамбу. Відтак селяни погодилися допустити техніку для рекультивації сміттєзвалища. Роботи мали розпочатися минулого понеділка. А сьогодні на сайті Львівської міськради з’явилася інформація, що почалося підсилення дамби.

міськрада

Так само на своїй сторінці у Фейсбук повідомив про початок робіт і прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

«Тиждень тому дав доручення терміново почати роботи щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Сьогодні отримав повідомлення, що це завдання виконується – розпочалися роботи з укріплення дамби», – написав Гройсман.

гройсман

Однак активних робіт не помітили селяни.

«Техніки жодної нема. Сьогодні і вчора тут працював один бульдозер ЛКП «Збиранка». Розгорнув якусь землю. Ми так і не побачили проекту виконання робіт, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак відмовляється зустрічатися з громадою, навіть не бере слухавки. Ніхто не хоче їхати, бо не мають що сказати. Знову ввели в оману громаду, що почалися роботи. Насправді тут все, як і було. Єдиний, хто прийшов, – директор ЛКП «Збиранка». Він каже, що техніка їде і вона десь у Стрию. Роботи не були розпочаті ні в понеділок, ні сьогодні. Нас цікавило, як мають проходити роботи, яка сума робіт, яка фірма має їх здійснювати. Люди хотіли побачити документацію, погодження на початок робіт», – каже Ігор Муравський.

Депутат заявляє, що ці роботи, які проводяться, не відповідають задекларованим.

«Їхній гусеничний трактор, той що сміття розгортає зверху, внизу нижче дамби горнув сніг, сьогодні – сніг розгорнув по дамбі і розгорнув дві купи землі. Але ж, згідно з проектом, тут має бути камінь, щебінь і все це втрамбовуватися. Зрештою це має робити геть інша фірма, а не ЛКП «Збиранка». Принаймні у цьому запевняв Гройсман. А інфільтрат вже перетікає, потрапляє у грунт і нікому нема до цього діла», – сказав Муравський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: