Політичні партії витратили половину бюджетних коштів на рекламу, – КВУ

P9210081

«Самопоміч», Радикальна партія Ляшка та «Народний Фронт» витратили 70 млн гривень з державного фінансування партій на пряму політичну рекламу.

Про це під час прес-конференції розповів генеральний директор ВГО КВУ Олексій Кошель, передає ІА Дивись.info

«До прикладу, «Народний Фронт» витратив на пряму політичну рекламу 33,2 млн гривень. Ця масова рекламна кампанія з роликами Арсенія Яценюка, яку крутили напередодні нового року, була проведена за державні кошти. Партія «Самопоміч» витратила на рекламу 53 відсотки коштів, отриманих у рамках державного фінансування. Це – 22,7 млн грн із 42,6 млн грн. Більшу частину коштів витрачено на друк партійної газети. Тільки один номер газети був надрукований накладом у 6 млн примірників. Майже 50 відсотків державних коштів витратила на пряму політичну рекламу на радіо, телебаченні та в друкованих ЗМІ Радикальна партія Ляшка. Це – 8,4 млн гривень з 16,9 млн грн, наданих державою. Також у партії Ляшка є невиправдано високі витрати на брендовану продукцію. На друк календарів – один мільйон гривень, на футболки і куртки – один мільйон гривень, на друк прапорів – понад півмільйона гривень», - розповів Олексій Кошель.

Водночас, за його словами, ніякого порушення в цьому немає. Законодавство не регламентує на що партії повинні витрачати державні кошти. «Тому партії  витрачають державні кошти, як вважають за потрібне - на рекламу і речі, які можна трактувати як підкуп виборців, наприклад підвезення виборців до дільниць» - каже голова КВУ. За його словами у парламенті вже зареєстрований законопроект який виправляє ці недоліки у законодавстві. «Це  заборона розміщувати партіям рекламу за державні кошти, і перелік статей, на які можна витрачати ці кошти. Це можуть бути зустрічі з виборцями, навчання партійців, фінансування регіональних структур, створення аналітичних і експертних центрів», - розповів Олексій Кошель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: