Двері Інституту національної пам'яті невідомі облили «кров'ю»

16729545_10208458128430239_6911828976538929990_n

Сьогодні, 26 лютого, біля дверей Інституту національної пам'яті розлили червону фарбу і залишили наліпки з написом «славянская стража».

Сьогодні, 26 лютого, біля дверей Інституту національної пам'яті невідомі розлили червону фарбу і залишили наліпки з написом «славянская стража». 

Про це Голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович написав на своїй сторінці у Фейсбуку.

Як стало відомо раніше, сьогодні ж на Володимира В'ятровича напали невідомі у масках. Утім, нападники не пред'явили В'ятровичу ніяких претензій і, за його словами, ситуація була врегульована.

Нагадаємо, що останнім часом у риториці польської еліти прослідковується роздратованість щодо українського національного героя Степана Бандери. Відтак, Україна та Польща не можуть дійти згоди щодо історичної пам'яті. Це загострення йде в ногу з наростанням у сусідній Польщі праворадикальних настроїв. Приміром президент Польщі заявив, що відносини двох країн не будуть добрими доти, доки Порошенко не змінить закон, яким ОУН і УПА визнаються формаціями, які боролися за незалежність України і які наділяються відповідними почестями.

Читайте також: Блокада, пристрасті за В’ятровичем і ноу-хау Садового. Політичний огляд тижня

Володимир В'ятрович, який змушений зараз відстоювати позицію України, який відповідає за декомунізацію, не вперше наражався на шквал критики у свій бік. Тому ймовірно, що така «акція» під дверима Інституту національної пам'яті, це лише початок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: