Хто хоче будувати сміттєпереробний завод на Львівщині

smittya

У Львівській ОДА відбулось публічне розкриття конкурсних пропозицій щодо вибору інвестора для будівництва сміттєпереробного заводу. До подальшої участі у конкурсі, за результатами розгляду поданих документів, комісія допустила трьох інвесторів.

Олдержадміністацію зацікавили пропозиції інвестиційно-екологічної компанії «ІЕК» (ділянка у Дрогобицькому районі), ТОВ «Глассворк технолоджі» (ділянка у Миколаївському районі) і ТОВ «Вейст Менеджмент Системс»(ділянка у Миколаївському районі). Документи, подані цими потенційними інвесторами, пройдуть попередню оцінку для подальшої участі у другому етапі конкурсу на будівництво сміттєпереробного заводу.

ІА Дивись.info за допомогою YouControl вирішила пильніше придивитися до компаній, які, ймовірно, будуватимуть майбутній завод.

Інвестиційно-екологічної компанії «ІЕК»

ТОВ «Інвестиційно-екологічна компанія «ІЕК» була заснована у вересні 2013 року. Керівником і підписантом є Андрій Хома, який є керівником ще одного підприємства ТзОВ «Надбужанське», зі статутним капіталом 9,5 мільйона гривень, але сьогодні воно перебуває у стані припинення.

Щодо «ІЕК», то основним видом діяльності компанії значиться надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Засновниками ТОВ значаться Ігор Погрібний – йому належить 99,87%, решта 0,13% – Ольгерду Тімофеєву.  Розмір статутного капіталу «ІЕК» – 2 593 500 гривень.

Варто зазначити, що Ігор Погрібний є голової комісії з припинення у згаданому вже ТзОВ «Надбужанське». Крім того, він має стосунок до понад 20 компаній, в тому числі й офшорних.

погрібний

Юридична адреса компанії «ІЕК» - Львів, Староєврейська, 22. За цією ж адресою знаходяться ще 6 компаній, до яких має стосунок засновник Ігор Погрібний.

Жодних відомостей про фінанси компанії нема. Платник податку немає податкового боргу і судової практики.

ТОВ «Глассворк технолоджі»

Товариство з обмеженою відповідальністю «Глассворк технолоджі» було зареєстроване у жовтні 2011 року. Юридична адреса: Київ, вул. Нижній Вал. Керівником підприємства є Роман Пилипець.

Основний вид діяльності – надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Незважаючи на те, що компанія київська, в одного із засновників є львівська прописка – це ТзОВ «Компанія з управління активами «Оптіма-Капітал», зареєстроване у Львові, на вулиці Науковій. Кінцевим бенефіціарним власником є Світлана Ломакович, якій належить 80%.

Ймовірно, Світлана Ломакович є матір’ю банкіра Віталія Ломаковича.

Ще 10% «Глассворк технолоджі» належить ТОВ «КУА «Оптіма-Капітал», яке контролює сам Віталій Ломакович. Незначна частка (у розмірі 100 грн) належить Роману Пилипцю, який також є директором.

Розмір статутного капіталу – 10 мільйонів.

Щодо фінансової звітності за 2015 рік, то активи компанії становили 37 662 900 гривень, чисті продажі - 7 276 500.

Має  11 судових практик. Йдеться про кримінальну справу про доведення до банкрутства, в якій фігурувало ТОВ «Глассворк технолоджі».

ТОВ «Вейст Менеджмент Системс»

Товариство з обмеженою відповідальністю «Вейст Менеджмент Системс» - наймолодша компанія серед тих, які претендують стати інвестором будівництва сміттєпереробного заводу. Вона зареєстрована торік, у червні.

Керівником є Віталій Надашкевич.

Основний виді діяльності – оброблення та видалення безпечних відходів.

ТОВ має чотирьох засновників, яким належать однакові частки по 25%: Максим Казилу, Володимир Пакойович, Андрій Заліско та Віталій Надашкевич.

Максим Казилу – одеський бізнесмен, син Федора Казилу, якому належить ТзОВ «Інвестиційна промислова група», зареєстроване в Новому Роздолі, і ПП «Торговий дім «Форестер».  А ось Андрій Заліско відомий львів’янам не як бізнесмен, а як співак. Натомість його брат Олег працював у Генеральній прокуратурі.

А ось про Віталія Надашкевича відомо, що він займається громадською діяльністю, входить в склад Колегії Консультативної ради громадських фахівців при прокуратурі Львівської області.

Статутний капітал ТОВ – 200 гривень. Фінансова звітність відсутня.

Спільне у всіх компаній одне – жодна з них не має досвіду будівництва утилізаційних підприємств.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: