СБУ завела справу на Пінчука через статтю в WSJ

Служба безпеки розслідує справу щодо посягання бізнесменом Віктором Пінчуком на територіальну цілісність України у зв'язку з публікацією його статті для The Wall Street Journal.

Про це повідомила глава Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко в Твіттері з посиланням на депутатський запит Віктора Романюка (фракція «Народний фронт») до глави СБУ Василя Грицака.

«Головне слідче управління СБУ розслідує кримінальне впровадження щодо посягання Пінчуком на територіальну цілісність України», - написала вона.

Гопко також розмістила фотокопію депутатського запиту, в якому Романюк просить СБУ перевірити факти публічних закликів до зміни меж території або державного кордону України.

«Віктор Пінчук поширює думки про необхідність від'єднання від України окупованих територій як єдиний можливий спосіб вирішення конфлікту», - зазначив депутат у своєму запиті.

Нагадаємо, олігарх Віктор Пінчук опублікував статтю у Wall Street Journal, в якій заявив, що Україна повинна пожертвувати анексованим Кримом заради миру з Росією, а також погодитися на замороження конфлікту на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: