Стало відомо, скільки триватимуть надзвичайні заходи на ринку електроенергетики

Надзвичайні заходи на ринку електроенергетики набувають чинності 17 лютого і триватимуть місяць.

Про це пише УНІАН.

Надзвичайні заходи в електроенергетиці, рішення про введення яких було прийнято на екстреному засіданні уряду 15 лютого, набирають чинності 17 лютого строком на один місяць. Про це йдеться в розпорядженні уряду № 103, опублікованому на веб-порталі Кабміну.

Як зазначається в документі, рішення про введення надзвичайних заходів було прийнято у зв'язку з блокуванням вантажних перевезень енергетичного вугілля антрацитної групи і з метою забезпечення надійної, стабільної роботи об'єднаної енергетичної системи України, запобігання виникнення дисбалансу між виробництвом і споживанням електричної енергії.

Читайте також: Економічна стратегія без видобування, або Чи врятує енергетику України шахта «Любельська»

У ньому також підкреслюється, що державний енергохолдинг  «Укренерго» виходячи з наявних запасів палива для виробництва електричної енергії повинен визначити допустимий рівень зниження резерву енергогенеруючих потужностей, встановити вимоги до складу обладнання теплових електростанцій енергогенеруючих компаній, а також використовувати у разі необхідності та за погодженням з Міністерством енергетики та вугільної промисловості графіки погодинного відключення електроенергії і графіки аварійного відключення електроенергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: