Для театру імені Марії Заньковецької нарешті закуплять крісла

images

У рамках Комплексної програми розвитку культури Львівщини у 2012 році для Львівського театру імені Марії Зеньковецької закуплять глядацькі крісла.

У рамках Комплексної програми розвитку культури Львівщини у 2017 році для Львівського театру імені Марії Заньковецької закуплять глядацькі крісла, на які виділили 100 тисяч з обласного бюджету.

Про це було сказано під час обговорення стратегії розвитку театрів Львівщини на 2017 рік, яка відбувалася у приміщенні Львівської ОДА, передає кореспондент ІА Дивись.info

Під час обговорення масштабних проектів 2017 художній керівник театру Заньковецької Федір Стригун наголосив, що основна проблема театру у фінансуванні, якого, на жаль, бракує.

Читайте також: Львівський драмтеатр отримав статус академічного

«Все задумано для того, аби  завадити працівникам театру виконувати свої творчі обов'язки. Вона зробила такий закон, який руйнує театри. Натомість Міністр Культури Євген Нищук каже, що від нього нічого не залежить. Ми не готові до цієї системи, до цих перетворень, до європейського рівня театру», – сказав Федір Стригун.

Художній керівник апелює до того, що держава мало уваги приділяє Національному академічному театру імені Марії Заньковецької. На це у департаменті культури ОДА сказали, що не все так погано, та ще раз наголосили, що до сторіччя театру з обласного бюджету виділили фінансову підтримку на закупівлю крісел, а також передбачили 100 тисяч на постановки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: