Другокласник з Львівщини заощаджував, щоб надіслати гроші добровольцям у зону АТО

Маленький українець кілька місяців заощаджував, збираючи кошти для добровольчого батальйону.

Допомагали Тарасику в благодійній справі усією сім’єю. Солдати в зоні АТО розчулені таким вчинком дитини, пише ZIK.

Тарасик надіслав на допомогу бійцям в зоні АТО 200 гривень. На перший погляд – дріб’язок, але для дитини – це цілий скарб.

«Я збирав гроші кілька місяців. Із булочок відкладав, із решти в магазинах. Також за допомогу у домашньому хазяйстві бабуся і мама давали гроші. А ще сестричка долучалась. Тож я все збирав і складав у конвертик», – розповідає маленький волонтер Тарасик Жезло.

Вояків настільки вразив щедрий подарунок, що вони вирішили розшукати маленького благодійника.

«Отримали ми якось конверт від Жезло Тарасика, 2-А клас. Підпис: для солдатів. Відкриваємо – там гроші. Ми дуже розчулились такій допомозі і захотіли з ним особисто зустрітись», – каже командир добровольчого батальйону.

Військові розповідають, що листи малеча надсилає часто. А от гроші від дитини за історію батальйону отримали вперше.

«Дорослі волонтери часто розчаровуються, а от діти – ні. Вони вірні. Я радію тому, що ми віднайшли сім'ю Тарасика і навідались до них в гості», – говорить командир добровольчого батальйону Андрій «Червень» Гергерт.

На гостину до сім’ї Жезло військові в пакунках принесли солодощі, фрукти, іграшки, бойовий прапор і військовий годинник. Та найбільше Тарасик радіє фотографії добровольчого батальйону.

Хлопчик, який допоміг військовим, сам потребує допомоги. В Тарасика гемофілія. Через свою хворобу він не такий жвавий, як його ровесники. Та серед інших дитину вирізняє надзвичайне гостре прагнення миру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: