Німецькі солдати в Литві стали об'єктами інформаційної атаки

Один із дипломатів НАТО припустив, що за провокацією стоїть Росія, оскільки Москва виступає проти розміщення батальйону НАТО у Литві.

Солдати Бундесверу в Литві стали об'єктами інформаційної атаки з використанням «фейкових» новин з метою їхньої дискредитації. Цю інформацію підтвердив у четвер, 16 лютого, речник міністерства оборони ФРН, повідомляє інформаційне агентство dpa.

Представник міноборони Німеччини розповів німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung, що голова парламенту Литви Вікторас Пранцкетіс 14 лютого отримав на електронну адресу анонімного листа, в якому німецькі солдати обвинувачуються у зґвалтуванні неповнолітньої дівчини, яке нібито сталось 9 лютого у литовську місті Йонава. Про цей факт були сповіщені міністерство оборони, міністерство внутрішніх справ і поліція Литви, а також начальство контингенту Бундесверу, який дислокований у Литві у складі батальйону НАТО в цій країні, зазначає видання.

Проте у результаті розслідування, проведеного литовською поліцією, з'ясувалось, що насправді не було ні жертви, ні свідків, ні учасників так званого «зґвалтування», зазначає Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Першим про дані звинувачення повідомило у четвер німецьке видання Der Spiegel. Видання навело думку одного з дипломатів НАТО, що за цією провокацією стоїть Росія, оскільки Москва виступає проти розміщення батальйону НАТО у Литві за участю тисячі військовослужбовців, командування над яким здійснює Німеччина. До складу цього батальйону входять 450 солдатів Бундесверу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: