Прокурор Львівщини звинуватив податкову міліцію у бездіяльності

IMG_1936
Юрій Квятківський, прокурор Львівської області

Прокурор Львівської області 17 лютого під час прес-конференції розкритикував роботу податкової міліції на Львівщині, повідомляє Дивись.info.

Прокурор Львівської області 17 лютого під час прес-конференції  розкритикував роботу податкової міліції на Львівщині, повідомляє Дивись.info.

17 лютого прокурор Львівської області Юрій Квятківський дав негативну оцінку роботі Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області. Правоохоронець наголосив, що минулого року податкова міліція не виявила жодного злочину у сфері оподаткування, вчиненого організованими групами, а також при легалізації та відмиванні незаконно отриманих доходів та майна.

«І це при тому, що у складі ДФС в області функціонує ціле управління, яке займається виявленням вказаних злочинів», — додав прокурор.

За словами Юрія Квятківського, у кожному другому кримінальному провадженні, яке зареєстровано за матеріалами оперативних працівників про ухилення від сплати податків, під час слідства факт несплати податків не підтверджено, унаслідок чого кримінальне провадження закрито.

Читайте також: Експлуатацію Грибовицького полігону постановили припинити у 2003 році, — обласний прокурор

Крім того, прокурор також негативно оцінив боротьбу з незаконною реалізацією фальсифікованих напоїв.

«Про яку результативність у боротьбі з незаконною реалізацією фальсифікованих напоїв можемо говорити, коли слідчі ДФС області у минулому році до суду скерували лише 16 таких кримінальних проваджень (у 2015 році їх було 25). Такі показники не свідчать про перекриття усіх каналів постачання фальсифікату, а навпаки — про неналежну роботу податкової міліції», — наголосив Юрій Квятківський.

Також прокурор зауважив, що до дисциплінарної відповідальності за рік не притягнули жодного оперативного працівника податкової міліції. І при цьому семеро з них отримали позачергові звання, у тому числі троє — полковника.

Читайте також: Львівська міськрада знайшла ділянки під сміттєвий полігон ще у 2006 році, — Квятківський

«Реагуючи на цю кричущу бездіяльність прокуратура області у жовтні минулого року скерувала листа голові ДФС України з вимогою провести службове розслідування за виявленими фактами порушень вимог законодавства у діяльності податкової міліції. Проте, лист залишили без реагування. У лютому 2017 року скеровано повторний лист пану Насірову (Роман Насіров, — Голова Державної фіскальної служби України, — авт.ред.) з вимогою проведення службового розслідування та вирішення питання доцільності перебування на посадах керівників податкової міліції області», — повідомив Юрій Квятківський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: