Вузькими львівськими вуличками ходити сьогодні треба вкрай обережно

d49db8d5-73f2-4620-a7cf-87f9510bf1df

Нестійкі погодні умови – відлига вдень і заморозки вночі, значне нагромадження снігу на покрівлях будинків сприяють активному утворенню бурульок та призводять до сповзання снігу, особливо зі старих будинків з похилим дахом

.

Про це інформує Головне управління ДСНС України у Львівській області.

Особливу небезпеку бурульки становлять в місцях масового скупчення людей та на вузьких вуличках, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків.

Уважними слід бути під час прогулянок у парку, особливо з дітьми. На деревах утворюється значний сніговий покрив, подекуди з них може впасти велика брила снігу разом з бурульками. Тому, проходячи біля високих дерев, спершу необхідно переконатися, що немає загрози падіння снігу.
Загрозливою є ситуація поблизу під’їздів багатоповерхових будинків та при вході до торгівельних центрів. Вірогідність травмування в цих місцях є найвищою.
Щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода, необхідно не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності – самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків. По можливості слід триматися на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, обираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: