«Керівник, який не готовий в одну мить звільнити всіх, це не керівник», — експерт

IMG_1950
Микола Сапсан, спікер

18 лютого у Львові стартував Ukrainian Business Marathon. На події виступив засновник і президент бізнес-школи OVITTA, експерт з персональної ефективності та комунікації, який розповів про те, якими бувають співробітники та що з ними робити.

На «Арена Львів» 18 лютого розпочався Ukrainian Business Marathon. Під час першого дня на заході зі своїм майстер-класом виступив засновник і президент бізнес-школи OVITTA, експерт з персональної ефективності та комунікації Микола Сапсан. Експерт розкрив свою типологію співробітників компанії та поділився своїми думками з приводу того, як треба себе поводити з ними керівнику.

За словами Миколи Сапсана, співробітники поділяються на чотири типи:

  1. «Як ми назвемо людину, яка нічого не вміє і їй байдуже на все? Культурно кажучи, це баласт, — каже експерт. — Співробітник із низькою продуктивністю. Його треба звільнити, відпустіть звірка. Звісно, буває проблема, коли це священна корова, і її не можна прибрати. Тоді всі знаходяться у стані болота, квакають, наче жаби, і пливуть далі з гаслом: «Подивимося, як піде». Але поки ви не знайдете вирішення проблеми, то не буде шансів на розвиток».
  2. «Як ми назвемо людину, у якої горять очі, вона повна ентузіазму, але нічого не вміє? Це ентузіаст-аматор, — переконаний Микола Сапсан. — Він весь день бігав, спітнів, на вечір приходить до вас і хочеться сказати йому «Дякую!», але він все зламав. Це теж низькопродуктивний співробітник. Але погодьтеся, його хоча б можна чомусь навчити.
  3. «Людина — абсолютний професіонал, вона все робить, але у нього таке ставлення… За великим рахунком, він хоче тільки «підгадити». Він тримає усю компанію у кулаці і думає: «Давай, звільни мене!». Напряму він, звісно, цього не каже, але так себе почуває. Але це також низькопродуктивний співробітник. Але якщо керівник володіє компетенціями коучінгу, то він може попрацювати з ним, зрозуміти, що відбувається. Його можна витягти «нагору». Але керівник, який не готовий в одну мить звільнити всіх, це не керівник», — підсумовує експерт.
  4. «І є ще локомотив. Це співробітник з високою продуктивністю. Саме такі потрібні кожній компанії», — каже Микола Сапсан.

ІА Дивись.info також підготувала фоторепортаж із Ukrainian Business Marathon. Його дивіться тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: