У героїв подорожі «On 3 wheels» виникла проблема із отриманням візи у Львові

15435837_1709586402689968_1049954705_n

Непорозуміння сталося із трьома юнаками, які проїхали 5000 кілометрів на велосипеді та відвідали 12 країн світу, у Візовому центрі у Львові: у хлопців відмовилися прийняти документи, згідно яких Генеральне Консульство Республіки Польщі звільняє їх від оплати за візу.

Про це у коментарі ІА Дивись.info  розповів один із учасників процесу Олег Савчук.

Відтак, троє хлопців, серед яких і Іван Маслюк, юнак з обмеженими можливостями, отримали запрошення з Польщі для культурного обміну (йдеться про проведення  ряду лекцій, надихаючих семінарів для польської громади, а також участь у щорічному культурному обміні молодих людей).

На сайті Генерального консульства республіки Польща у Львові йдеться, що від оплати за візу звільняються члени офіційних делегацій, які подорожують з метою участі у переговорах, зустрічах, консультаціях, програмах обміну, або інших заходах, що мають відбутися на території однієї з держав-членів, за офіційним запрошенням від міжурядових установ.

Хлопці проходять по цьому пункту та наступному, згідно з яким від оплати звільняються інваліди, та люди, які їх супроводжують. За словами хлопців, усі документи, які підтверджують необхідність постійного догляду, є в наявності.

«Сьогодні з 12 ранку до 17 год вечора ми пройшли усі віконечка у Візовому центрі (Форум) де кожен працівник відмовлявся приймати наші документи, аргументуючи це тим, що 35 євро все ж таки треба заплатити. Щодо Івана, то йому платити не треба, але йому не можуть відкрити візи без супроводжуючого. У документах хлопця йдеться, що він потребує постійного догляду. Але на сайті візового центру вказано, що особі, яка супроводжує людину з обмеженими можливостями, відкривають візу. Вони ж сказали, що їм недозволено і не сказали ким», – розповів Олег  Савчук.

Читайте також: Хлопець з ДЦП, який велосипедом дістався до океану, тепер готуватиметься до Паралімпіади (відео)

На це у працівників Візового центру попросили написати офіційну відмову, – дати її відмовилися.

«Я сказав, що не піду без відмови. Я не міг зателефонувати ані в поліцію, ані журналістам, бо у Центрі кричали, аби я негайно вимкнув телефон. Після чого ми сказали, що ми не підемо звідси, доки не отримаємо письмового дозволу. Пробули там з 13 до 17 години. Менеджери так само відмовилися допомогти. Охоронці почали нам погрожувати», – прокоментував Олег Савчук.

Наразі хлопці перебувають у приміщенні Генерального Консульства РП у Львові, де чекають на пояснення того, чому сталося таке непорозуміння та офіційну причину відмови прийняти документи.

У Консульстві РП інцидент, що стався у візовому центрі, не пояснили, каже Олег. Щодо оплати, то платити все ж таки доведеться, але у було обіцяно повернути компенсацію після розгляду необхідного пакету документів.

Нагадаємо, що Олег та Сашко допомогли своєму другові Івану, хлопцю з обмеженими можливостями, здійснити мрію – дістатися до океану. Відтак, хлопці здійснили подорож від Львова до Лісабону на «чотирьох».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: