У Львові запроваджують проект «Гостинні львів’яни»

Громадські активісти і туроператори запрошують активних та товариських жителів міста Львова та околиць до участі в проекті «Гостинні львів'яни».

Проект має на меті розвиток туризму в місті, покращення дружніх стосунків між людьми з різних куточків України та світу, обмін звичаями та знайомство з традиціями галицької гостинності. передає прес-служба ЛМР.

Суть проекту полягає у тому, що гості міста зможуть зупинитися безпосередньо в домівках городян.

Координатори проекту наголошують, що такий вид відпочинку є доволі безпечним, адже туроператори-організатори беруть на себе певні зобов’язання як перед гостями, так і перед господарями житла.

Галина Малець, начальник управління туризму Львівської ради зазначила: «Ми завжди з приємністю підтримуємо інноваційні проекти, які націлені на  розвиток індустрії гостинності в місті, а також є чудовим інструментом знайомства з традиціями та звичаями львівської гостинності».

Такий вид відпочинку є дуже поширеним у світі. Для прикладу, за даними Міжнародної асоціації туризму, в Італії є більше 10 тис. приватних осель, які щорічно приймають 1,8 млн. осіб зокрема у  Тоскані, передмісті Флоренції, островах Ельба, Сицилія, Сардинія, Калабрія; у Великобританії понад 1200 осель (Йоркшир Дейлз. Ріпон, Скарборо, Вітбі), у Іспанії (Ла-Ріоха, Галісія, Астурія)послугами приватних осель щорічно користуються 1,2 млн. осіб.

Варто зазначити, що аби приймати гостей, оселя має відповідати певним критеріям:

  • оселя має бути охайною та чистою;
  • вигоди повинні знаходитись в оселі;
  • має бути чиста постіль та набір рушників;
  • гості мають проживати окремо від господарів у ізольованій кімнаті;
  • можливість оселі приймати не менше як двох осіб;
  • наявність кухні або окремої кімнати для проведення вечерь та сніданків;
  • господарі мають готувати для гостей вечері та сніданки за попередньою домовленістю.

Учасники проекту, які пройдуть відбір і чиї оселі відповідатимуть критеріям для прийому гостей, матимуть можливість безкоштовно пройти навчання та поїхати переймати досвід в кращі садиби зеленого туризму Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Організатори проекту: Туроператор «ВІДВІДАЙ» та Львівська міська громадська організація «ПІДКОВА». Проект відбувається за підтримки управління туризму Львівської міської ради.

Охочих взяти участь у проекті  «Гостинні львів’яни», просять звертатись:

Юрій Михаць (093)-636-66-91, (098)-357-76-05  [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: