Будівельну фірму, де загинув працівник, оштрафували на 770 тисяч гривень

ГУ Держпраці на 768 тис грн. оштрафувало за використання праці неоформлених робітників будівельну фірму, де загинув працівник.

ГУ Держпраці на 768 тис грн. оштрафувало за використання  праці неоформлених  робітників  будівельну фірму, де загинув працівник. Про це повідомили у прес-службі відомства.  

У грудні 2016 стався нещасний випадок зі смертельним наслідком з  чоловіком, який виконував будівельні  роботи, працюючи у ТзОВ «Файнобуд».  У зв’язку з  проведенням  спеціального розслідування нещасного випадку, було призначено позапланову перевірку з питань дотримання вимог законодавства про працю та охорону праці, яку здійснювали фахівці ГУ Держпраці у Львівській області.

За результатами позапланових заходів,  встановлено, що загиблий та ще семеро будівельників, які були з ним у бригаді, у листопаді 2016 року працювали  на цьому підприємстві без будь-якого оформлення, тобто фактично нелегально.

Відтак, ГУ Держпраці у Львівській області застосувало штрафну санкцію  до ТзОВ «Файнобуд» на суму 768 тисяч гривень за  фактичне допущення до роботи  8 працівників без належного оформлення трудових відносин та 3200 грн. за інші порушення законодавства про працю. Також матеріали перевірки скеровано до правоохоронних органів за ознаками грубого порушення законодавства про працю,  за  що передбачена кримінальна відповідальність згідно із ст.172 КК України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: