На засіданнях сесій ЛМР розглядатимуть е-петиції, що набрали 500 голосів через банк ID

750_300_594

Сьогодні на постійній комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова ЛМР розглянули проект ухвали про підтримку електронної петиції, яка буде винесена на розгляд депутатського корпусу ради.

Сьогодні на постійній комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова ЛМР розглянули проект ухвали про підтримку електронної  петиції, яка буде винесена на розгляд депутатського корпусу ради.

Про це повідомила голова комісії Юлія Гвоздович.

«Таке рішення про зміну розгляду електронної петиції ми прийняли доволі нещодавно для того, щоб автор петиції, який справді доклав багато зусиль щодо збору 500 підписів через систему ідентифікації банк-ID, справді знав, що ця петиція буде розглянута депутатами. Тобто автор петиції матиме змогу виступити перед депутатами, обґрунтувати своє бачення її реалізації.  Після чого міський голова визначить відповідальний компетентний виконавчий орган, який напрацює дорожню карту втілення цієї петиції. І також вона буде винесена на інформування депутатів ради, яким чином петиція буде реалізовуватись», - пояснила Юлія Гвоздович.

Першою на розгляд ради буде винесена петиція «Про необхідність створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Торфовище Білогорща».

Додамо, що раніше, петиції, які були підтримані достатньою кількістю мешканців, розглядались на профільних комісія.

Нагадаємо, що 26.12.2016 року ухвалою № 1371 затверджено Тимчасовий порядок подання та розгляду електронних петицій, де було закріплено зниження кількості  голосів на підтримку електронної петиції з 1000 до мінімум 500, та залишено в силі електронну ідентифікацію особи.   На сьогоднішній день, з моменту запровадження системи, львів’янами було подано 672 петиції та 21 петицію було підтримано.

джерело: lvivrada.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: