Онищенко розповіла, як рятуватиме історичну спадщину Львова у 2017-му

Цьогоріч у Львові заплановані роботи з реставрації низки старовинних храмів.

Про це під час звіту про роботу розповіла начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

«Заплановано роботи і виконано проектно-кошторисну документацію на реставрацію церкви святої Параскеви П'ятниці, найстарішої церкви Львова -  святого Миколая на вулиці Хмельницького, Домініканського костелу – там планується завершення реставрації дахів, продовження робіт у церкві Петра і Павла, храму святої Трійці на Тершаківців», - розповіла Лілія Онишенко.

За її словами, планується також реставрація дахів.

«Дах на вулиці Універтитетській,1, є ще  дуже складний дах – купол пологового відділення 3-ої  міської лікарні, який  виконано з кольорової дахівки вручну, дуже складно  тепер знайти таку дахівку, але тим не менше роботи розпочалися. Розроблено проектно-кошторисну документацію на реставрацію даху театру Заньковецької - кошторисна вартість 15 мільйонів, наш бюджет не потягне. Складним є дах на площі Міцкевича, 6-7» - повідомила начальниця управління.

Планується також реставрація криниці з левами, що на вулиці Коперника.

«Це важливий об’єкт, леви  походять з будівлі старої ратуші. Проблема в тому, що стіна понищена і насувається грунт, крім того, леви в поганому стані, плануємо в цьому році виконати роботи, тим більше, що дофінансовувати роботи буде спонсор, який сам зголосився», – каже Онищенко.

За словами начальниці управління, нарешті завершена реставрація меблів в обласній прокуратурі, яка була понищена під час «ночі гніву».

«Дуже складна робота, тому що всі ці шафки мали інкрустацію, тому треба було знайти спеціаліста, який міг би це виконати», – додала Онищенко.

Продовжаться роботи з реставрації оборонних мурів костелу св. Лазаря, як розповіла Лілія Онишенко, знайшовся спонсор на реставрацію рельєфів, які вмонтовані в мур. Також розроблена проектно-кошторисна документація на консервацію руїн Високого замку.

«Стіна руйнується, сповзає, так що там  будуть великі роботи геологічні», - зазначила начальниця управління.

Вона також розповіла, що до Дня міста має бути завершена реконструкція площі Митної, де має запрацювати фонтан.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: