На Донеччині заочно судитимуть «голову центробанку ДНР»

Прокуратура Донецької області скерувала до суду обвинувальний акт щодо заочного засудження т. зв. «голови Центрального Республіканського Банку» терористичної організації «ДНР» Ірини Никитіної.

Прокуратура Донецької області скерувала до суду обвинувальний акт щодо заочного засудження т. зв. «голови Центрального Республіканського Банку» терористичної організації «ДНР» Ірини Никитіної, передає УНІАН.

Установлено, що у березні 2015 року 48-річна громадянка України, жителька Донецька Никитіна вирішила вступити до складу терористичної організації «ДНР» та прийняти безпосередню участь у ній.
Жінка зайняла посаду так званого «голови центробанку» терористичної організації «ДНР», на якій вона, забезпечуючи реалізацію завдань політичного блоку терористичної організації «ДНР», перебуває по теперішній час.
«До її обов’язків входить видача псевдо-документів, на основі яких підпорядковані їй особи забезпечують реалізацію покладених на «банк» функцій, в т. ч. щодо створення, реорганізації та ліквідації відділень «банку»; встановлення курсів валют; здійснення стягнення грошових коштів з юридичних та фізичних осіб у вигляді податків, а також вчиняє інші протиправні дії, які направлені на порушення конституційних прав громадян України, що проживають на території Донецької області, тимчасово непідконтрольній державній владі України», - повідомили в прокуратурі.
Дії Никитіної кваліфіковані за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України як участь у терористичній організації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: