У Львівській облраді готують розпродаж майна, щоб продовжити реконструкцію перинатального центру

В облраді планують продати майно, щоб тримати кошти на продовження реконструкції обласного клінічного перинатального центру.

В облраді планують продати майно, щоб отримати кошти на продовження реконструкції обласного клінічного перинатального центру.

Про це під час виїзної наради розповів заступник голови облради Володимир Гірняк, передає ІА Дивись.info.

«Уряд вже виділив 45 млн грн. Але область теж не може залишитися осторонь. Ми вже бачимо варіант виходу з цієї ситуації. Ми відвідали шість обласних установ медичних. З них три, точно не потрібні закладам медицини, а два під питанням. Ми порахували скільки коштів втрачається на їх утримання. Більше того, ці приміщення не використовуються і руйнуються. Я поставлю перед депутатами питання, щоб прийняти рішення, що робити з цим майном», - заявив Володимир Гірняк.

За його словами, йдеться також про продаж частини приміщення колишнього універмагу «На ринку», якою володіє ЛОР.

«В 1996 році було укладено договір оренди на ці площі, це орієнтовно 1700 метрів квадратних, а в 2003 році цей договір був продовжений на 50 років, причому рішенням суду. На цей момент ця структура сплачує орендну плату 45 тисяч гривень в місяць. Це в рік трохи більше півмільйона гривень. Вартість цих приміщень значно більша. Я аналізую з точки зору юридичної. Виселити їх звідти неможливо, так само як і підняти орендну плату, бо вона зафіксована. Я вважаю що краще дорого продати і вилучені кошти спрямувати на соціальні потреби», - розповів Володимир Гірняк.

Ще одним об'єктом, який хочуть продати є Львівська обласна книжкова друкарню на вулиці Пекарській.

«Ще в 2006 році її хотіли продати за серйозні гроші. Тоді піднявся «хай», громадськість протестувала, а тепер зайдіть і подивіться в якому стані це приміщення. Ми його будемо виносити на  аукціон. Там 2400 кв.м. порахуйте скільки б ми могли отримати коштів», - каже заступник голови облради.

За його підрахунками, лише від продажу частки колишнього універмагу «На ринку» облрада могла отримати як мінімум 50 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: