Правоохоронці відпустили адміністраторів суїцидальних "груп смерті"

1287920870_internet-explorer-6-soll-sterben
фото: відкриті джерела

Поліція відпустила затриманих адміністраторів так званих "груп смерті" - "синіх китів", які через соціальні мережі переконували підлітків вчинити самогубства. Про це повідомило джерело в Національній поліції виданню «Цензор.НЕТ», пише 112.ua.

Поліція відпустила затриманих адміністраторів так званих "груп смерті" - "синіх китів", які через соціальні мережі переконували підлітків вчинити самогубства. Про це повідомило джерело в Національній поліції виданню «Цензор.НЕТ», пише 112.ua.

«У нас немає потерпілої сторони, відповідно, ми не можемо їм ставити жодну статтю кримінального кодексу. Довелося відпустити їх на свободу», - повідомило джерело.

Зазначається, що до вечора на місцях проживання "кураторів", які намагалися довести дітей до суїциду, проводилися обшуки і допити. Також відомо, що дані зловмисники досі не довели до самогубства ні одну жертву.

Аналізуючи діяльність зазначених груп, кіберполіція встановила постійних учасників таких спільнот, які реєструються з території України. У зв'язку з цим кіберполіція звертається до батьків та усіх не байдужих з проханням бути уважними, при можливості – перевірити облікові записи дітей, чи не зареєстровані вони під зазначеними в списку іменами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: