Нардепи просять міністра назвати суму боргів ОРДЛО за електроенергію

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик повинен відзвітувати про точну суму боргів за електроенергію, поставлену Україною на окуповані території.

Про це йдеться у колективному запиті народних депутатів з УKPOПу, адресованому на ім'я урядовця.

Відповідно до інформації, оприлюдненій у ЗМІ, приватні та промислові споживачі з ОРДЛО заборгували українським енергетичним компаніям понад 20 мільярдів гривень. Зокрема голова державної компанії «Укренерго» Всеволод Ковальчук ще у вересні 2016 року заявляв, що борги окупованих територій перевищили 24 мільярди гривень.

«Зважаючи на те, що в Україні вже майже три роки триває війна з окупантами, постачати безкоштовно електроенергію на непідконтрольні території, при цьому погрожуючи віяловими відключеннями населенню України, видається щонайменше дивним», – йдеться у депутатському запиті.

До народних депутатів з проханням по допомогу звернулися представники ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання». За словами працівників, підприємство вже декілька років змушене постачати електроенергію на неконтрольовану частину Луганської області фактично безкоштовно. На сьогодні борги сягають 5 мільярдів гривень.

Народні депутати закликали міністра оприлюднити перелік підприємств, які постачають електроенергію на непідконтрольні території, а також суму заборгованості перед ними. Окрім того, Ігор Насалик має надати пропозиції щодо шляхів і способів можливого розв'язання проблеми.

Свої підписи під запитом поставили народні депутати Тарас Батенко, Олександр Дубінін, Валентин Дідич, Віталій Купрій, Ірина Констанкевич, Олександр Шевченко та Віктор Шевченко.

Нагадаємо, ще у листопаді минулого року в Мінську говорили про те, що РФ має сплатити борги ОРДЛО за воду та електроенергію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: