Підприємцю за розкрадання бюджетних коштів світить до 8 років в’язниці

У Львові судитимуть директора приватного підприємства, обвинуваченого у незаконному заволодінні бюджетними коштами.

По це повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Встановлено, що директор приватного підприємства у травні 2013 року уклав договір підряду з одним із комунальних підприємств м. Новояворівська про зобов’язання виконати капітальний ремонт покрівлі житлового будинку у м. Новояворівську Львівської області.

При тому знаючи наперед, що метою такої угоди є лише незаконне збагачення, адже ремонтно- будівельні роботи були виконані частково, а деякі не виконувались взагалі, видав завідомо неправдивий акт приймання виконаних будівельних робіт за кошторисом по вказаному об’єкту. У зв’язку із цим, на рахунок його підприємства комунальним підприємством було перераховано майже 263 тис грн бюджетних коштів.

Однак, відповідно до висновку будівельно-технічної експертизи з’ясовано, що вартість фактично виконаних робіт становила всього 9 тис грн, а відтак протиправні дії підприємця, призвели до завищення вартості робіт та спричинення державним інтересам майнової шкоди у великих розмірах.

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень, керівнику підприємства загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Крім того, Львівською місцевою прокуратурою №2 разом з обвинувальним актом направлено до суду також цивільний позов про стягнення з обвинуваченого 263 тис грн, заподіяної комунальному підприємству шкоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: