Польща через суд вимагатиме від Росії повернути уламки літака президента

Польща має намір подати скаргу до Міжнародного суду в Гаазі на дії Росії, яка майже сім років утримує на своїй території уламки літака екс-президента РП Леха Качинського і не передає їх Варшаві.

Таку заяву зробив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський в ефірі телеканалу TVP1, - передає КНК.Медіа.

«Думаю, ми подамо скаргу до Міжнародного суду у справі про уламки літака. Однак це вимагає остаточного рішення », - заявив Ващиковський.

За його словами, Польща вже зверталася до США з проханням допомогти повернути уламки, але адміністрація президента Барака Обами не хотіла цього робити.

«Я звертався вже в грудні 2015 року. Обама мав інше бачення відносин з Росією. Це була постійна мрія про перезавантаження », - заявив глава польської дипломатії.

Він зазначив, що багато країн взагалі не мало уявлення, що справа Смоленської катастрофи не врегульовано, адже ніхто з польської влади раніше не просив їх про допомогу.

Ващиковський підкреслив, що протягом найближчого місяця він полетить в США, де буде говорити на цю тему з представниками адміністрації президента Дональда Трампа.

Нагадаємо 10 квітня 2010 року поблизу військового аеродрому «Північний» в Смоленську розбився літак Ту-154М, на якому польська державна делегація прямувала на заходи до 70-ої річниці Катинської злочину. В результаті катастрофи загинули всі 96 осіб, які перебували на борту літака: президентське подружжя Леха і Марії Качинських, а також представники політичної, військової, релігійної еліти Польщі, громадські активісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: