Торік парламентські партії отримали з бюджету майже 200 мільйонів

2016 року парламентські партії отримали 195 млн грн бюджетного фінансування, з яких встигли освоїти 161 млн грн.

Про це на форумі з протидії політичній корупції «Фінансова еволюція українських партій: реформа чи імітація?» повідомив голова Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» Віктор Таран, передає УНІАН.

Таран повідомив, що партія «БПП «Солідарність» використала майже 50 млн грн бюджетних коштів, «Народний фронт» – 46 млн грн, «Самопоміч» – 42 млн грн, Радикальна партія – 17 млн грн, «Батьківщина» – 6,4 млн грн.

Також Таран оприлюднив рейтинг доброчесності політичних сил у питаннях прозорості освоєння коштів бюджетного фінансування.

Найбільш прозорою виявилася партія «БПП «Солідарність» з показником прозорості на рівні 70%. У «Народного фронту» цей показник становить 40%, у «Батьківщини» – 25%, у «Самопомочі» –20%, у «Опоблока» –10%. Останнє місце у рейтингу прозорості посіла Радикальна партія Олега Ляшка – 5%.

Рівень доброчесності виявився найвищим у БПП – 84,5%. У «Самопомочі» цей показник – на рівні 63,7%, у «Батьківщини» – 60,3%, у «Опоблока» – 56%, у «Народного фронту» –52%, РПЛ не подолала 50-відсоткову межу доброчесності – 38,8%.

Керівник «Ейдосу» зауважив, що об’ємів бюджетних коштів для політичних сил цілком достатньо. Також він додав, що ті, хто отримав такі кошти, цілком можуть відмовитися від олігархічних внесків у партійні каси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: