У Львові провели консультації щодо порядку денного сесії

У Львівській міські раді відбулись консультації з громадськістю щодо порядку денного пленарного засідання Львівської міської ради 02.03.2017 року.

На зустріч були запрошені депутати та посадовці Львівської міської ради, представники громадських організацій та інші ініціативні мешканці.

Зі слів начальника управління «Секретаріат ради» Юрія Лукашевського, ідея проведення консультацій з громадою щодо порядку денного виникла під час дискусії на платформі «Твоє місто» та круглого столу, на який були запрошені громадські організації, члени громадської ради при секретаріаті ради.

«Усі присутні погодились, що питання зриву засідань несе в собі небезпеку, і цим може скористатись третя сторона, яка матиме значно агресивніші наміри. Також було висловлено думку щодо розроблення більш дієвих механізмів відкритості, щоб мешканці мали інструменти впливу, аби доносити свою думку до виконавчих органів влади, міського голови та депутатів».

Як зазначив Юрій Лукашевський, рішення про проведення консультацій було прийнято після того, як порядок денний був підписаний міським головою та оприлюднений із проектами ухвал на сайті lvivrada.gov.ua.

«У сьогоднішній зустрічі взяв участь секретар ради Анатолій Забарило, були присутні голови фракцій, заступники міського голови, керівники виконавчих органів. Мешканці мали змогу поставити свої запитання, зауваження та пропозиції. Також можна було подати пропозиції на електронну скриньку. Цим механізмом скористалось багато людей. Моя оцінка доволі позитивна, адже вдалось проговорити по порядку денному, ті питання, які є цікавими для громадян».

На думку посадовця, консультації дають можливість, питання, акцентовані громадою, проговорити ще на засіданнях постійних комісій у вівторок і середу,  а також винести їх на засідання колегії, яка приймає рішення щодо включення чи вилучення питань з порядку денного сесії.

Джерело: lvivrada.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: