Завдяки новим комісіям захиститись від рейдерства можна і без суду, - Оксана Куманська-Нор (відео)

404495

Як захистити від рейдерства свій бізнес? Коли інвестор набуває право власності на нерухомість у новобудові? Як захистити власність без суду?

Про це все ІА Дивись.info поговорила із заступником начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації — начальником Управління державної реєстрації Оксаною Куманською-Нор.

«Наявність адміністративного оскарження — це ключовий момент у зменшенні кількості рейдерських захоплень і впевненості бізнесу та інвестора у захисті їх власності, тому що до моменту адміністративного оскарження реєстраційних дій, прецеденти захоплення чи то бізнесу, чи власності розглядалися у судах. І протягом судових тяганин з майном рейдер міг уже здійснювати різні операції і часто вони були незворотними», — пояснює експерт. Відповідні комісії створили у 2016 році. Вони діють при кожному Головному територіальному управлінні юстиції та при самому Міністерстві юстиції України.

Водночас, п. Куманська-Нор розповіла, на що варто звернути увагу, інвестуючи у житло, що будується: «У першу чергу, має бути належно виділена земельна ділянка, із належним цільовим призначенням. Друге — це дозвіл на початок будівельних робіт, а також наявність проектної документації. І третє — це юрист поруч, який би міг належним чином перевірити умови договору», — каже Оксана Куманська-Нор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: