Бойовики вводять «тимчасові адміністрації» на шахтах Ахметова

У підконтрольній Москві терористичної організації «ЛНР» назвали три підприємства вугледобувної промисловості, де бойовики погрожують ввести «тимчасову адміністрацію».

У підконтрольній Москві терористичної організації «ЛНР» назвали три підприємства вугледобувної промисловості, де бойовики погрожують ввести «тимчасову адміністрацію», пише liga.net.

Список зареєстрованих на вільній території України підприємств, які тимчасово перебувають під контролем бойовиків, опублікований в «указі» окупаційної влади.

Йдеться про належні олігархові Ринату Ахметову ПАТ Краснодонвугілля, ТОВ ДТЕК Ровенькиантрацит і ТОВ ДТЕК Свердловантрацит.

У папері, який бойовики називають «документом», є і доповнення, яке поки не оприлюднено.

e4405efe6c746c63e103bfe6180e7ed3

Вчора, 27 лютого, Кремль, використовуючи ватажків терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР», пригрозив припинити поставки вугілля та ввести «тимчасові адміністрації» на зареєстрованих на вільній території України підприємствах.

20 лютого 2017 року в Ахметова повідомили, що зупиняють Єнакіївський металургійний завод і Краснодонвугілля через блокаду залізничного сполучення. Обидва підприємства входять до складу групи Метінвест, основними акціонерами якої є Систем Кепітал Менеджмент Рината Ахметова (71,24%) і група компаній Смарт-холдинг Вадима Новинського (23,76%).

15 січня 2017 року декілька нардепів та інших учасників акції оголосили про початок «блокади торгівлі з ОРДЛО». За фактом блокування залізниці відкрито провадження.

10 лютого прем'єр Володимир Гройсман заявив, що «альтернативи вугіллю з ОРДЛО немає», чим викликав шквал критики на адресу влади через те, що через майже три роки війни не проведена адекватна диверсифікація поставок енергоносіїв, внаслідок чого виникла нинішня конфліктна ситуація.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: