Експерт розповів про політичні плани Садового

16667532_1742715259377082_1577075748_o

Лідер партії партії «Самопоміч» Андрій Садовий має на меті створити коаліцію ліберальних сил з партіями «Сила людей» і «Демократичний альянс».

Лідер партії партії «Самопоміч» Андрій Садовий має на меті створити коаліцію ліберальних сил з партіями «Сила людей» і «Демократичний альянс».

Про це у своїй статті для «Апостроф» пише старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолий Октисюк.

Як зазначається, меру Львова потрібно відволікати увагу від сміттєвої проблеми і переносити акценти на загальноукраїнський рівень. Саме тому йому потрібен сильний політик-популіст і демагог Саакашвілі, та незаплямовані корупцією нові партії, такі як «Сила людей» і «Демократичний альянс».

В разі об’єднання, нова ліберальна коаліція навряд чи зможе розраховувати на більше ніж 10-15% електорату. «Самопоміч» як парламентська партія із певним рівнем регіонального представництва, та її ліберальний електорат залишиться базовим для «нового руху», якому з об’єктивних причин буде важко конкурувати за виборця «Батьківщини», «РПЛ» чи «Опозиційного блоку».

Таким чином, надмірні політичні амбіції, різні джерела фінансування, специфічні взаємостосунки із владою, а також латентні зв’язки із олігархами заважають вищевказаним лідерам домовитися між собою щодо об’єднання в новий політичний проект. Проте головною причиною, яка гальмує об’єднавчі процеси в ліберальних колах є відсутність впевненості в тому, чи відбудуться дострокові вибори в 2017 році, чи ні. І як тільки буде оголошено про старт виборчої кампанії, сторони досягнуть консенсусу.

Раніше повідомлялося, про те, що у Верховній Раді може з’явитися опозиційне об’єднання. До об’єднання можуть увійти фракції «Батьківщини» та «Самопомочі», а також неформальні депутатські групи партій «Свобода», «Народний контроль», «Воля» та позафракційні депутати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: