Садовий ігнорує рекомендації депутатів змінити ситуацію з транспортом на користь львів’ян

Міський голова Андрій Садовий не дослухався до пропозицій внести зміни в умови конкурсу перевізників, які були б вигідні передусім для львів’ян.

Міський голова Андрій Садовий не дослухався до пропозицій внести зміни в умови конкурсу перевізників, які були б вигідні передусім для львівян. 

І тому є великі сумніви, що конкурс змінить ситуацію з перевезеннями на краще – наголосив депутат Львівської міської ради Петро Адамик на своїй сторінці у соціальній  мережі Facebook.

Згідно зі словами депутата, ще минулого року він подав депутатське звернення на ім’я міського голови  з пропозицією внести  зміни до умов співпраці з перевізниками. Однак судячи з тих пропозицій, які ЛМР виставила на  конкурс, жодна з його рекомендацій не була врахована, констатує Петро Адамик: «Там, зокрема, рекомендувалось перед формуванням лотів на конкурс провести оцінку пасажирських потоків нашого міста і по результатах розробити рекомендації стосовно забезпечення пасажирським транспортом та відповідності існуючій схемі пасажирських перевезень.

Ще одна пропозиція – розбити конкурсні пропозиції на менші лоти, для того, щоб при недотриманні перевізником умов конкурсу, можна було розривати угоду на обслуговування одного маршруту, а не блокувати половину маршрутів по місту. Тому що при тій ситуації, яка є зараз – перевізника практично неможливо позбавити права на обслуговування, бо міська рада не візьме відповідальність за одночасне блокування 10 чи 15 маршрутів», –  зазначає Петро Адамик.

Також депутат відмітив, що за такого поділу на лоти, які пропонує на конкурс управління транспорту, жодне нове підприємство, яке займається перевезеннями, не має шансів обслуговувати львів’ян: «Ще один негативний фактор таких крупних лотів полягає в тому, що таким чином місто усуває левову частку потенційних учасників ринку перевезень, вбиваючи конкуренцію. Бо для того, щоб конкурувати з великим компаніями за великі лоти, вони мусять або об’єднуватись, або ж приєднуватись до більших».

«При такому підході електронний квиток, на якого всі чекають як на манну небесну також нічого суттєво не змінить…», – резюмує Ада­мик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: