За останні дні у Львові тричі горіла суха рослинність

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, вчора, 27 лютого, на території міста було зафіксовано два випадки горіння сухої трави. Мерія просить мешканців не бути байдужими до довкілля і свого здоров’я – не спалювати сухої рослинності та бути обережними.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Зокрема, горіння сухої трави зафіксовані на вул. Роксоляни, 59 (Залізничний район), на площі 100 кв.м. Також горіла трава на вул. Тракт Глинянський, 161(Личаківський район), на площі 50 кв.м.

Окрім того, 26 лютого була зафіксована пожежа сухої трави: суха рослинність горіла на вул. Тракт Глинянський, 147,а (Личаківський район) на площі 10 кв.м.

Управління з питань надзвичайних ситуацій застерігає, що спалювання сухої трави і листя загрожує виникненням значних масштабних пожеж, що є небезпечним не лише для природних систем, але й для здоров'я людей, особливо для тих, хто має серцеві та алергічні захворювання і проблеми з дихальними шляхами.

Слід зауважити, що спалювання сухої рослинності не лише є порушенням законодавства (ст. 50 Конституції України, ст. 9, 12 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 16 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», ст. 17 Закону України «Про благоустрій в населених пунктах» та ін.), але й загрожує виникненням значних масштабних пожеж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: