Головлікаря психлікарні в Сумах підозрюють у катуваннях

212

Прокуратура Сумської області підозрює головного лікаря обласної психіатричної лікарні в застосуванні тортур до пацієнтів, що спричинило їх загибель. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Згідно з повідомленням, була проведена ексгумація семи трупів пацієнтів обласної спеціалізованої психіатричної лікарні № 2, померлих в грудні 2016 року.

З'ясувалося, що акти патологоанатомічного дослідження, згідно з якими люди померли від серцево-судинної недостатності, підроблені. Причиною смерті п'ятьох пацієнтів, за даними прокуратури, стала гостра гнійна пневмонія, обумовлена тривалим перебуванням в приміщенні зі зниженою температурою.

Крім того, проведена також ексгумація тіла 28-річної дівчини, яка померла в лютому 2016 року, відповідно до свідоцтва про смерть від інтоксикації.

Встановлено, що патологоанатомічне дослідження фахівцем проведено поверхово, на трупі виявлено тілесні ушкодження у вигляді перелому всіх ребер з обох сторін і черепно-мозкової травми з крововиливом всередину. Зазначені тілесні ушкодження утворилися за кілька днів до смерті і знаходяться в причинному зв'язку зі смертю, відзначили в прокуратурі.

Зі свідчень свідків і журналів обліку температури з'ясувалося, що у відділеннях лікарні, де перебували померлі пацієнти, температура була неприпустимо низькою - від 10 до 18 градусів при встановленій нормі в 20 градусів. За інформацією прокуратури, головний лікар не приймала жодних дієвих заходів щодо вирішення даної ситуації.

«Загалом, в зазначений період на лікуванні в закладі перебувало 415 пацієнтів, які страждали від незадовільних умов, зокрема низьку температуру, в результаті чого п'ять з них померли», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Головному лікарю лікарні вручено повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 127 (катування, тобто умисне заподіяння фізичного чи морального страждання шляхом муки з метою дискримінації) і ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці, що спричинило смерть) КК.

Зараз підозрювана затримана. Вирішується питання про повідомлення про підозру ще кільком особам, які сприяли вказаним протиправним діям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: