Суд дозволив досудове розслідування у справі Клименка

photo.269

Суддя Голосіївського районного суду Києва Оксана Мирошниченко надала дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«Після 17 годин процесуальних боїв та ігор адвокатів у хованки від суду, суддя Голосіївського суду Мирошниченко, розглянувши більше 30 клопотань захисту, надала дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування (простіше – заочне розслідування) відносно Клименка О.В.

Останній, у період квітня 2012 - вересня 2013 року, обіймаючи посаду голови ДПСУ (Міністра доходів і зборів), у складі створеної і очолюваної Януковичем В.Ф, злочинної організації, зловживаючи службовим становищем, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану і злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,166 млрд грн, шляхом незаконної компенсації ПДВ на рахунки фіктивних підприємств, в особливо великому розмірі, які були розподілені між учасниками злочинної організації», – написав Анатолій Матіос.

16938903_769116046572851_5783325558237577878_n

Нагадаємо, Олександр Клименко  — український підприємець та політик, колишній міністр доходів і зборів України (24 грудня 2012 — 27 лютого 2014). Представник українського олігархічного клану, відомого як «Сім'я Януковича».

24 грудня 2012 року Указом Президента України № 739/2012 Клименко був призначений міністром доходів і зборів України.

27 лютого 2014 року, після Революції гідності, Верховна Рада відправила уряд у відставку та звільнила всіх міністрів, зокрема й Олександра Клименка.

Під час подій Революції Гідності, наприкінці лютого 2014 року, через загрозу опинитися за ґратами Клименко разом з родиною втік з України. Переховується та не називає місце свого перебування.

Читайте також: Ліквідація банку «Юнісон»: чого не зробила СБУ – завершив НБУ

22 вересня 2015 року Генеральна прокуратура України, реагуючи на заяву Олександра Клименка про його перебування в Україні, повідомила щодо наміру затримати і заарештувати колишнього міністра доходів і зборів України в разі його прибуття на територію України. Крім того екс-міністр перебуває в державному та міжнародному розшуку. У відповідь Клименко заявив про безпідставність звинувачень Генеральної прокуратури України та обумовленість свого переслідування політичними мотивами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: