Уряд запровадив незалежний контроль якості ремонтних робіт на всіх дорогах України

Уряд запровадив систему FIDIC для всіх дорожніх робіт в Україні. Відтепер на автомобільних дорогах загального користування технічний нагляд за ходом виконання дорожніх робіт здійснюватиме інженер-консультант.

Відповідно до нових умов, технічний нагляд під час виконання дорожніх робіт здійснюється за допомогою так званої Служби інженера - незалежної юридичної особи. Такий підхід дає змогу забезпечити високу якість ремонтно-будівельних робіт і застосовується в більшості європейських країн, повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

До цього часу на переважній більшості українських доріг такий контроль проводився замовниками дорожніх робіт власними силами і не був достатньо ефективним. Виняток складали, преважно, дороги, відновлення яких здійснювалося спільно з міжнародними фінансовими організаціям, де контроль якості передбачає дотримання умов контрактів FIDIC.

Відтепер на автомобільних дорогах загального користування технічний нагляд за ходом виконання дорожніх робіт здійснюватиме інженер-консультант. До його основних обов'язків належатиме: контроль якості та обсягів виконуваних робіт; вхідний та операційний контроль матеріалів, виробів та конструкцій, які використовуються під час дорожніх робіт; контроль за усуненням підрядником виявлених дефектів тощо.

Варто зауважити, що в зв'язку з масштабністю ремонтно-будівельних робіт до 01.01.2018 вимоги застосовуватимуться лише під час виконання робіт з будівництва, реконструкції та капітального ремонту, а після 01.01.2018 дія вимог розповсюджуватиметься і на роботи з поточного ремонту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: