Facebook запускає «антисуїцидні» інструменти

2015-01-28T211757Z_860346454_LR1EAAT0X3U6G_RTRMADP_3_FACEBOOK-RESULTS-pic700-700x467-54472

Facebook запускає нові інструменти, щоб допомогти людям, які можуть думати про самогубство, а також тих, хто хоче допомогти людині, яка може звести рахунки з життям.

Про це він розповів на своїй сторінці, пише Укрінформ.

«Самогубство є другою провідною причиною смерті серед 15-29-річних. Запобігання самогубств є складним, але експерти кажуть, що один з кращих способів допомогти – якщо хтось, хто перебуває у скрутному становищі, чує людей, які піклуються про нього», – написав він.

Цукерберг зазначив, що для людей, які задумали самогубство, вже є інструменти, що дозволяють друзям вийти просто на них або повідомити їм на пошту, що вони готові допомогти.

Він повідомив, що компанія на підставі рекомендацій експертів розробила інструменти запобігання самогубств, які інтегрувала у відео в реальному часі, а також дає можливість зв'язатися зі службами психологічної допомоги.

«Ми тестуємо можливості використання штучного інтелекту для пошуку шаблонів у повідомленнях, які були написані перед спробою суїциду, і полегшити ідентифікацію подібних повідомлень – навіть якщо друг не повідомив про це», – підсумував Цукерберг.

Читайте також: Під впливом «синіх китів». Психологиня розповіла, які типи дітей у зоні ризику «груп смерті»

Таке нововведення Facebook може виявитися дуже корисним на фоні того, що почастішали випадки, коли підлітки, які мають схильність до суїцидів, об’єднуються у певні групи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: