Львівські депутати хочуть, щоб АТП-1 перевірили правоохоронці

avtobus-elektron

Депутат Львівської міської ради Андрій Карбовник оголосив звернення, у якому правоохоронні органи просять здійснити перевірку діяльності АТП-1 щодо розпорядження цим підприємством бюджетними коштами та здійснення ним публічних закупівель у 2016 році.

«Підприємство вважається збитковим та фінансується з міського бюджету, однак нещодавно стало відомо, що АТП-1 під час проведення закупівель отримало лише 10 машин, хоча заплатило за 25», – йдеться у зверненні.

Депутат пропонує наприкінці сесійного засідання проголосувати за цей документ як за звернення усієї міської ради.

Нагадаємо, АТП-1 на гроші львівського бюджету замовило 25 нових автобусів вартістю понад 67 мільйонів гривень. У січні міська рада прозвітувала – автобуси отримані, ЛМР за них розплатилась. Втім, насправді отримано лише 10 автобусів, а на інші чиновники написали фіктивні документи, аби лише мати змогу подати цей транспорт-привид на конкурс на міські перевезення.

Більш детально можна прочитати тут.

Зрештою ситуацією зацікавилися СБУ та військова прокуратура. Відкрили кримінальне провадження за ч.5 ст.191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Частина 5 – дії, передбачені частинами першою, другою, третьою або четвертою цієї статті, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою, –караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також: Конкурси, скандали і суди: чому звільнився начальник управління транспорту ЛМР

Нагадаємо, вчора стало відомо, що написав заяву на звільнення начальник управління транспорту львівської міської ради Віктор Щир.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: