На шахті «Степова» стався вибух, під землею – 29 гірників (оновлюється)

69fffa0abdb87b140b4b7fe031156993728a6660

Інцидент трапився на шахті «Степова», яка відноситься до державного підприємства «Львіввугілля», і розташована в селі Глухів.

ІА Дивись.info веде текстову трансляцію пошуково-рятувальної операції.

Під час інциденту на аварійній ділянці під землею знаходилося 29 чоловік.

На місце події прибувають рятувальники.

Відомо, що вугледобувне підприємство відноситься до надкатегорійних по викиду метану, а також вважається небезпечною по вибуховості вугільного пилу.

Інформації про постраждалих в даний момент немає.

У соцмережах повідомляють, що обвал стався на глибині 550 метрів, а також про те, що горить лава.

17035527_1360693723969708_1812358716_n

Підтвердили інформацію про надзвичайну ситуацію у ДСНС: «2 березня, о 12.46, у с. Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 «Степова» ВАТ «Львіввугілля» на горизонті 550 м., в 119 конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

На шахті працювало 172 гірника, на аварійній ділянці 34 гірника, з яких 8 загинуло та 6 гірників з травмами піднято на поверхню.

Доля 20 гірників залишається невідомою.

Причина обвалу встановлюється.

До проведення аварійно-рятувальних робіт залучено підрозділи Міненерговугілля та ДСНС. Загалом залучено 38 осіб та 9 одиниць техніки, в тому числі від ДСНС 13 осіб та 4 одиниці техніки», – йдеться у повідомленні.

Натомість прес-секретар президента Святослав Цеголко повідомив, що створено координаційний штаб.

«На шахті у Сокальському районі Львівщини сталася аварія, внаслідок якої є постраждалі. Про це президентові повідомили глава Львівської ОДА і керівник Державної служби з надзвичайних ситуацій. Тривають аварійно-рятувальні роботи, створено координаційний штаб», - зазначив речник глави держави.
Натомість у поліції просять обмежити рух транспорту на трасі, щоб дозволити безперешкодно дістатися місця трагедії.
«У зв’язку з проведенням рятувальних робіт на шахті №10 в селі Глухів Сокальського району поліція просить обмежити рух та не допускати завантаження та блокування під’їздів до села Глухів, та по дорозі Червоноград-Белз, поворот в селі Муроване. Поліція просить пропускати рятувальну техніку та карети швидкої допомоги, по можливості не зупиняти автомобілі на узбіччях та не загромаджувати проїжджу частину», – йдеться у повідомленні.
15.02: Прем'єр-міністр Володимир Гройсман терміново вилетів з Києва. Разом з Прем’єр-міністром у Львівську області вилітають Міністр енергетики України Ігор Насалик, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.
Створено оперативний штаб для координації дій відповідних служб.

15.20: Прокуратура Львівської області відкрила кримінальну справу за фактом вибуху на шахті «Степовій» на Львівщині.
«Створено групу слідчих з числа досвідчених працівників поліції та групу досвідчених процесуальних керівників. Найближчим часом слідчими буде винесено постанови на призначення відповідних експертиз з метою встановлення дійсних обставин трагедії, причин та умов, що призвели до її виникнення, а також встановлення винних осіб», – йдеться у повідомленні прокуратури. Наразі справу кваліфікують за ч.2 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).
15.35: В Україні оголошено національну жалобу через трагедію на шахті на Львівщині.

15.45: Петро Порошенко висловив співчуття родинам загиблих гірників: «Висловлюю співчуття рідним та близьким шахтарів, які загинули внаслідок вибуху на шахті на Львівщині.

Підписав Указ про оголошення всеукраїнської жалоби. Доручив Кабінету Міністрів України провести перевірку всіх вугледобувних підприємств щодо забезпечення засобами і дотримання норм безпеки виробництва»

15.50: Усіх гірників, які опинилися під завалами, вже дістали на поверхню. Про це повідомив перший заступник міського голови Червонограда Дмитро Балко, передає ZAXID.NET.  «З шахти витягнули усіх 50 людей. Є 8 жертв, 12 госпіталізовані у Червоноградську міську лікарню. На місце приїхали швидкі бригади Червонограда та Соснівки», – розповів Дмитро Балко.

Фото зі сторінки ГУ Нацполіції у Львівській області у Фейсбук

Фото зі сторінки ГУ Нацполіції у Львівській області у Фейсбук

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: