У Львові нагородили найкращих шахістів

b6cb0e98eb69cb29df561dde9450e50f_L

На пленарному засіданні відзначили успішних шахістів та їхніх тренерів за результатами 2016 року.

Серед них – чемпіони Світу, Європи, чемпіони України, срібні та бронзові призери Всесвітньої шахової Олімпіади. За вагомий внесок у розвиток шахового спорту та імідж м. Львова на світовій арені спортсменам вручили пам'ятні відзнаки, а також грошову винагороду.

На думку голови комісії культури, молодіжної політики та спорту Віталія Свіщова, це відзнака людям, які віддали все своє життя спорту і місто вшановує їх.

«Ставши переможцями, наші спортсмени не тільки прославляють наше місто, але й заохочують молодше покоління до гри у шахи. Сьогодні у кожній школі міста Львова працюють шахові гуртки, які відвідують близько 3000 дітей. Також у Львові з січня 2012 року працює шахова школа-клуб Василя Іванчука. Проте, на даний момент немає чітко визначеного механізму врегулювання порядку преміювання спортсменів міста Львова за досягнення та успіхи у сфері спорту. Як я уже раніше зазначав, доцільними були б розробка та затвердження Положення про порядок преміювання спортсменів та фахівців сфери фізичної культури і спорту міста Львова».

Як зауважив Віталій Свіщов, це дозволило б чітко визначити порядок призначення, розмір, строки, періодичність та умови виплати премій, а також чітко визначити коло та кількість осіб, які можуть нагороджуватись преміями та відзначатися відповідними відзнаками.

«Хочу наголосити, що заохочення у вигляді надання премії стало б хорошим стимулом для покращення якості результатів та підвищення особистої зацікавленості не тільки професійним спортсменам, але й тим, хто тільки починає свою спортивну кар’єру».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: