У Новому Роздолі опитають мешканців щодо будівництва сміттєпереробного заводу

На Миколаївщині, у Новому Роздолі, вкрай неоднозначно місцеві мешканці сприйняли новину про можливе будівництво тут сміттєпереробного комплексу.

Відтак 1 березня «Українське об'єднання патріотів - УКРОП» у місті розгорнуло намети і розпочало опитування мешканців щодо їхньої думки про побудову сміттєпереробного заводу на території «Сірки».

«Уряду чи керівництву області, перш ніж пропонувати ділянку для побудови заводу, слід було дізнатися думку про це у мешканців Нового Роздолу. Тому робимо те, чого не зробив наш Кабмін чи обласна влада – опитуємо думку місцевої громади», – сказала депутат Львівської обласної ради з Нового Роздолу Галина Сич.

Зараз у  Новому Роздолі звучать різні думки з цього приводу. Частина громади погоджується, що за умови прозорого конкурсу, європейського підходу ідея заводу має право нам життя, частина ж – категорично проти. Підливають олії у вогонь й політики, які збурюють ситуацію та намагаються заробити якісь політичні бали.

«Проводячи опитування, ми не агітуємо за ту чи іншу позицію, ми лише хочемо вивчити думку громади – чи вона хоче, аби будували сміттєпереробний завод, чи  полігон з вивезення твердих побутових відходів, чи сміттєсортувальну лінію. У Яворові організували таку ж акцію, коли стало відомо що у Яворівському районі може вирости сміттєвий завод. Тоді вдалося завдяки рішенню громади зупинити наміри влади розмістити там завод», – каже заступник міського голови Нового Роздолу Андрій Цюра.

За його словами, мета міської влади Нового Роздолу – вивчити думку громади стосовно вирішення господарських питань території Нового Роздолу. Була думка про те, щоб на території «Сірки» встановити сміттєсортувальну лінію для потреб громади Нового Роздолу  і довколишніх сіл, які у майбутньому мають стати об'єднаною громадою зі 40 тисячами мешканців.

Нагадаємо, що напередодні народний Тарас Батенко звернувся до прем’єр-міністра з вимогою заборонити будівництво сміттєпереробного заводу поблизу Нового Роздолу на Львівщині. Також депутати міської ради на позачерговій сесії прийняли рішення звернутися до керівництва держави, щоб заборонити спорудження сміттєспалювального, сміттєпереробного заводу у Новому Роздолі.

Нагадаємо, торік, у листопаді, Львівська ОДА запропонувала Львову три ділянки під сміттєпереробний завод та новий полігон ТПВ: земельну ділянку у Яворівському районі (12,8 га порушених гірничо-хімічною промисловістю земель). На ділянку вже виготовлена технічна документація із землеустрою і паспорт об’єкта; земельну ділянку у Миколаївському районі, м. Новий Розділ (15 га порушених гірничо-хімічною промисловістю земель). Вже розроблено детальний план території; земельну ділянку поблизу с. Брониця, Дрогобицького району (3 га – землі порушені діючим сміттєзвалищем).

Однак у Львівській міській раді заявили. Що шукають ділянку самостійно. Але вже 27 січня, під час візиту до Львова прем’єр-міністра Володимира Гройсмана глава уряду доручив облдержадміністрації передати місту земельну ділянку на території Яворівського ДГХП «Сірка» площею 12,5 га.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: