Ще раз про небезпеку на кризі

Рятувальники нагадують рибалкам про безпеку на кризі.

Про це інформує Головне управління ДСНС у Львівській області.

2 березня фахівці ГУ ДСНС України у Львівській області разом із представниками засобів масової інформації провели спільний профілактичний рейд на озері Глинна Наварія, Пустомитівського району. Мета рейдової перевірки - нагадати прихильникам підлідної риболовлі про основні правила безпечної поведінки на водоймах в зимовий період.

Рятувальники перевірили місця риболовлі та розпитали у рибалок чи знають вони основні правила поведінки на кризі. Зазвичай, досвідчені рибалки говорять про те, що знають як подбати про своє життя на воді, але інколи така впевненість може призвести до непоправних наслідків.
У зв’язку з цим, фахівці ДСНС провели з рибалками інформаційно-роз’яснювальну роботу та ознайомили їх з алгоритмом дій на той випадок, якщо людина провалиться під кригу. Також рибалкам розповіли про спорядження та підручні засоби, якими можна врятуватися у небезпечній ситуації. Рятувальники під час бесід вручили пам’ятки із основними правилами та заходами порятунку на воді.
Спокушати долю і ризикувати своїм життям заради вилову все ж таки не варто. Вирушаючи на риболовлю в зимовий період, будьте вкрай обережними та дотримуйтесь правил поведінки на кризі, щоб не наражати на небезпеку себе та оточуючих. Нагадаємо, що безпечним вважається лід (при температурі повітря нижче 0 °С) синього відтінку, товщиною не менше 5-7 см, а для групи людей - товщиною не менше 15 см.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: